Svæveflyvning

Introduktion til svæveflyvning

Flyv med eller uden motor hos Svævethy – Nordvestjyllands Flyveklub 

ASK13_finaleSvæveflyvning er mange ting. Nogle foretrækker at “hyggeflyve” lokalt over det flotte Nordvestjylland, nogle foretrækker at flyve “stræk” rundt i landet på egen hånd og andre dyrker svæveflyvning som en intensiv sport. Endelig er det en god ide for unge at starte en pilotkarriere hos os. Historien viser at næsten alle svæveflyvere der bliver optaget på flyveskolerne gennemfører uddannelsen. Det er ellers ingen selvfølge i den branche.

I Svævethy flyver vi både med almindelige svævefly og motorsvævefly.

Almindelige svævefly startes med spil, som når man trækker en drage i luften, eller bag et andet fly. Derefter er de afhængige af termik (opadgående luftstrømme) hvis der skal flyves en længere tur.

Uden termik daler svæveflyene langsomt mod jorden. De kan flyve mellem 25 og 55 kilometer fra 1000 meters højde.

Dimona_og_faarVore motorsvævefly er et godt, billigt og mindre støjende alternativ til almindelige privatfly. De flyver lige så højt, lige så langt og lige så hurtigt. I tilgift har man den fordel at motorsvævefly er nemmere at flyve og kan lande sikkert uanset om motoren er i gang eller ikke.

Med stoppet motor flyver et motorsvævefly som et almindeligt svævefly og det kan også udnytte termikken til at flyve endog meget lange strækninger.

I alt har Svævethy’s piloter mere end 1000 timers storslående oplevelser i luften i klubbens fly hvert år. Hertil kommer deltagelse i konkurrencer samt mange timers hyggelig samvær i klublokalerne og på flyvepladsen.